DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Isépy Tamás képviselőtársam hozzászólásának három elemére próbálok röviden válaszolni. Az egyik, hogy Isépy képviselő úr szerint a Fidesz mindig nagyon következetes volt, hogy egyetértett az ítélőtábla létrehozásával. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy 1999. január 1-jétől kellett volna felállnia az ítélőtábláknak; önök négy évig voltak hatalmon, és egyetlen ítélőtábla sem állhatott fel az önök jóvoltából.
A másik: a számháború. Képviselő Úr! Minden esetben, például amikor Toller László, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagja szólt hozzá a parlamentben, az OIT adatait idézve mondtuk a számokat, egyébként pedig azt önök is tudják, hogy az alkotmány értelmében több ítélőtáblát kell felállítani.
Végül pedig, hogy mi az ok, ami miatt módosítani kívánjuk a költségvetési rendszerre vonatkozó szabályokat: az, hogy hiába nyújtotta be minden évben az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a saját tervezetét, az önök kormánya minden évben megváltoztatta ezt a tervezetet, minden évben a bíróságok kárára, mindig a bíróságok húzták a rövidebbet, és ezt, mint ahogy az előző hozzászólásomban említettem, az Európai Bizottság országjelentései is mindig megemlítették, és nem mint a Magyar Országgyűlés, a magyar kormány dicséretét említették meg.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi