DR. JÁNOSI GYÖRGY

Full text search

DR. JÁNOSI GYÖRGY
DR. JÁNOSI GYÖRGY gyermek-, ifjúsági és sportminiszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Elnézést kérek, hogy még egyszer szólnom kell, de a tisztánlátás és minden félrevezető szándék elkerülése érdekében kell újra szólnom.
Az Állami Számvevőszék jelentése valóban azt tartalmazza, amit Tállai képviselő úr szó szerint felolvasott - de az igazság kedvéért tegyünk hozzá néhány dolgot! Az Állami Számvevőszék csak a fejezeti kezelésű pénzeket vizsgálta, azok szabályszerű felhasználása szempontjából. A háttérintézmények, a kht.-k folyamatait, például a Sportfólió Kht. pénzügyeit nem vizsgálhatta, ez kimaradt. Márpedig mindannyian tudjuk, hogy az egész sporttárca pénzügyi folyamatainak döntő része a Sportfólió Kht.-n keresztül zajlott!
Szeretnék még valamit hozzátenni. Az ÁSZ nem végzett tételes vizsgálatot, vagyis egy-egy szerződés tartalmát, annak mivoltát, helyességét, hogy az megfelel-e például a közbeszerzési eljárási szabályoknak, nem feltétlenül vizsgálja.
Szeretném elmondani: 2001. augusztus 20-án köttetett meg az a támogatási szerződés Hódmezővásárhely önkormányzata és a minisztérium között, amely - utólag kiderült, mivel nem vették nyilvántartásba - érvénytelen, szabálytalan, az Áht. követelményeinek nem megfelelő szerződéskötés volt. Ezekről beszéltem, amikor arról szóltam, hogy szabálytalan folyamatok miatt kellett megtennie azokat a lépéseket a tárca új vezetésének, amiket megtettünk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi