FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szerintem most már eljutottunk addig a pontig, hogy felkérem a Szocialista Párt neves képviselőit, többek között Keller Lászlót, legyenek szívesek módosítani a minimálbért, és állítsák vissza 19 500 forintra! Annyira élesen küzdenek mellette, hogy nem tudok más logikai következtetést levonni az ő álláspontjukból - utána persze majd megnézhetjük a foglalkoztatottak körében az MSZP népszerűségi indexét.
A másik, Lasztovicza Jenő képviselőtársammal teljesen megegyezően mondom: tévedés, ugyanis arról van szó, hogy az orosz piacok fizetésképtelenné váltak 1990-ben, pont a rendszerváltás idején, a kommunizmus összeomlásának következtében. És ha jól emlékszem, a Horn-kormány időszaka alatt - szerintem ismert neveket fogok mondani - Máté Lászlót, Hujber Ottót, az önök MSZP-s és MSZMP-s volt párttársait kérték meg arra, hogy játsszák már le ezt az orosz államadósságot valami iszonyú nagy haszonkulccsal, néhány dollárcentet dollárértékre beváltva; azóta néhányuk ma már milliárdosként az első tíz-ötven leggazdagabb magyar állampolgár között található.
Ezzel csak azt akartam bizonyítani, hogy a Horn-kormány időszaka alatt is az orosz államadóssággal küzdöttünk, nem azzal, hogy a piacra beszállítva attól legyünk fenyegetve, hogy nem fognak fizetni a termékeinkért - mind a mai napig erről van szó. Egyetlenegy példát szeretnék felhozni a borászat területéről: komoly piaci veszteségeink voltak a borexport területén, ugyanakkor más uniós országok exportálnak. Miért tudják megtenni ezt kellő biztonsággal? Mert a saját nemzeti kormányuk kötött egy olyan szerződést a jelenlegi orosz kormánnyal, hogy garanciát vállalt, ha az egyéni vállalkozó szállít Oroszországba, és nem fizet. Mit akarok ezzel mondani? Hogy még ma is óriási kockázata van az orosz piacra, a volt FÁK-országok területére exportálni.
Tehát nem igaz az, hogy az orosz piac elvesztésében tudatosan része volt az Antall-kormánynak - mind a mai napig megoldatlan ez a kérdés. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi