GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kékkői úr felszólalása késztetett arra, hogy ebben a témában megszólaljak, majd nyilván lesz erre hosszabban is lehetőségem.
Én örülök, hogy sikertörténetnek tartotta a 2001-es FVM-gazdálkodást, erről én majd részletesen beszélni kívánok, de úgy gondolom, hogy az, amit a hitelkonszolidációval kapcsolatban elmondott, egyenesen felháborító. Hogy valaki, aki magát agrárszakembernek vallja, ennyire lekezelje ezt az ágazatot, én ezt nem tudom máshova sorolni, mint annak a több tízezer vagy százezer, mezőgazdaságban dolgozó embernek a semmibenézése, nem tudok jobb fogalmat mondani, akinek ez a 60 milliárd forint rettentő sokat jelent. (Font Sándor: A tsz-elnököknek!) Ez a hitelkonszolidáció igenis minden olyan hitelre vonatkozik, amit az őstermelők, az egyéni gazdálkodók, a családi gazdálkodók vettek fel, akár integrátorokon keresztül is, és ennek az összege durván 45 milliárd forint lesz, a 15 milliárd pedig, ellentétben az önök gyakorlatával, az elemi károk enyhítését fogja szolgálni.
Én azt hiszem, hogy ezt mezőgazdasági szakemberként valakinek támadni, hogy az agrárágazat - még egyszer hangsúlyozom, az agrárágazat - kap 60 milliárd forintot állami juttatásként, egyenesen felháborító. Én ezt a jelenlegi kormánypártok nevében visszautasítom, és megkövetem azt a több százezer embert, akinek a léte függ ettől a hitelkonszolidációtól.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi