KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Szeretném rögzíteni, hogy a 2001. évi zárszámadásról beszélünk. Éppen ezért az egyik mondanivalóm az, már a múlt héten utaltam arra, hogy Tóth István képviselő úrral szívesen focizom együtt a Parlament SE-ben, de a költségvetés kapcsán csak úgy fogok reagálni a mondanivalójára (Tállai András: Akkor már csak te vagy a Parlament SE-ben!), hogyha azt látom, hogy már mélyebb ismereteket szerzett a költségvetési ügyekben.
Azt viszont borzasztóan sajnálom, hogy az általam igen tisztelt Őry Csaba képviselő úr, exállamtitkár úr átment egy enyhe személyeskedésbe (Dr. Őry Csaba: Csak tréfa volt!), miközben teljes mértékben megerősítette azt, amit én mondtam. Tehát én azt mondtam, és ezért akár még piros pontot is össze lehetne szedni, hogyha gondolja, a miniszterelnök úr részéről, mert én azt mondtam, hogy önök 2000 végén, 2001-re vonatkozóan egyoldalúan döntöttek a minimálbérnek a mértékéről.
A másik pedig: azt mondtam, hogy két éven keresztül, ’99-2000-ben a minimálbér mértékét nem emelték olyan mértékben - és megadóztatták ’98-hoz képest -, mint amilyen mértékben mi szerettük volna megemelni. Tehát e tekintetben, azt gondolom, teljes mértékben megerősítette az álláspontomat, és igazat adott nekem.
Ami pedig Lasztovicza képviselő úr megszólalását illeti: tisztelt képviselő úr, a költségvetési törvényben, amiről itt tudunk szavazni, abban nem szerepel a minimálbér mértéke!
A kormány hatáskörében volt - a költségvetési vitában persze itt volt. És nagyon szeretném emlékeztetni önt arra, hogy mi folyamatosan azt mondtuk, hogy azoknak a munkaadóknak, akiknek a terhe növekszik amiatt, mert megemelkedik és egyetértésünkkel emelkedik meg 40 ezer forintra a minimálbér, azoknak a munkaadóknak legyen lehetősége valamilyen módon azokat a többletterheket kompenzálni, amit kényszerűségből el kell viselni, hogy ne kelljen leépíteni a létszámot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Erről szólt a vita, és semmi másról, képviselő úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi