TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Abban a helyzetben vagyunk, hogy teljes mértékben igazat adok Jánosi György miniszter úrnak. Valóban azt kell megvizsgálni, hogy szabályszerű volt-e az Ifjúsági és Sportminisztérium gazdálkodása a 2001. évben.
Zuschlag úr elmondta a hiányosságokat, Szabó Zoltán rákontrázott. Szeretném önöket tájékoztatni arról, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Állami Számvevőszék jelentést készít a zárszámadásról. Ebben a következő van: a főösszesítőben az Ifjúsági és Sportminisztériumnak nem határoz meg javaslatot, hogy mit kell másképp csinálni; meghatározza a kormány számára kilenc pontban, és más egyéb minisztériumoknak. A kilenc pontban, amit a kormány számára meghatároz, az Ifjúsági és Sportminisztériumról nincsen szó.
Ami pedig a fejezeti szintű ellenőrzést illeti, engedjék meg, hogy négy vagy öt mondatot felolvassak belőle, s ajánlom a figyelmükbe: “Az előirányzat-módosítások a jogszabályi előírásoknak megfeleltek. A központi beruházások előirányzatának felhasználásánál a közbeszerzési szabályokat betartották. A mintavétellel kiválasztott tranzakciók esetében hibát nem találtunk. A számviteli törvény és a vonatkozó kormányrendeletekben foglaltak szerint állították össze a beszámolót.” Az utolsó mondat, ami a fejezetnél szerepel, és az Állami Számvevőszék állapította meg: “A költségvetési beszámoló megfelelt a törvény előírásainak, a vagyoni és pénzügyi helyzetet a valóságnak megfelelően tükrözte.”
Kérdezem én, hogy ezek után miről is beszélnek önök? Önök felvetettek valamit, hogy az Ifjúsági és Sportminisztériumot politikailag le kell járatni: le kell járatni azért, mert a jog és a törvény adta lehetőségekkel élve bátran - esetleg még akkor is, amikor ügyvezető kormány és ügyvezető miniszter volt, hangsúlyozom: a jog és a törvény szabályait betartva - építettek még az országban, vagy megteremtették egy-két uszoda vagy sportlétesítmény építésének a lehetőségét. Ezt sajnálják vagy irigylik önök, és politikailag szeretnék lejáratni a minisztériumot.
Én úgy gondolom, előbb olvassák el az Állami Számvevőszék (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) jelentéseit, és utána kezdjenek politikai bírálatokba, pénzügyi szakembert megcsúfoló kritikákba, amit például a miniszter úr is megtett a nyilvánosság előtt. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi