LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Szeretnék reagálni az államtitkár úr reagálására és Szabó képviselőtársamnak, hogy itt senki nincs ellene a differenciálásnak, mert tényleg jogos szerintem, hogy differenciálni kell, és egy ekkora lélekszámú szféra esetében, mint a pedagógus- vagy a közalkalmazotti szféra, biztos is, hogy erre szükség van. De a mértékekre nagyon oda kellene figyelni. Nagyon sok elégedetlen emberrel lesz dolguk önöknek. Nem nekünk, csak önöknek főleg, mert nagyon nagy a szórás a 8 százalék nettó meg a 30 százalék nettó között. És - ahogy Őry képviselőtársam mondta - az 50 százalékról még nem is hallottunk, hogy bruttóban valahol is 50 százalék körül kapnak.
Én elhiszem, hogy önök beállították az 52,5 százalékot. De hova tűnt a többi pénz, ha ez így nem jelenik meg maguknál a pedagógusoknál vagy a dolgozóknál? Úgy gondolom, hogy itt nem vonja egyikünk se kétségbe az önök pozitív hozzáállását ehhez a kérdéshez, csak a végeredményt majd érdemes lesz megnézni.
A másik észrevétel: azért az is aggályos - ahogy elhangzott Őry képviselőtársamtól is -, hogy ez a 3 százalék lehet, hogy a közalkalmazottaknál nem 3 százalék lesz, valamivel többet rátesznek, de azért ebben van egy kis furfang, hogy most adják oda, ezzel a kampányfogásban megígért 50 százalékkal már a jövő évi béremelés nagy részét is. Én elhiszem, hogy jövőre még csalódottabb lesz ez a közalkalmazotti réteg, mert nem fogja megkapni azokat, amiket elvár.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi