ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen. Tehát a képviselő úr nem fogadta el válaszadóként a miniszter urat.
Szeretném a Házszabály értelmében felhívni a kormány tagjainak figyelmét arra, hogy az azonnali kérdések és válaszok órájában a kérdezett, illetőleg az őt helyettesítő köteles az ülésteremben tartózkodni. (Tirts Tamás: Így van!)
Balla Mihály, a Fidesz képviselője, kérdést kíván feltenni ugyancsak a miniszterelnök úrnak, “A kényelem bére” címmel, azonban a miniszterelnök úr halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt válaszadásra Kovács László külügyminiszter urat jelölte ki, aki úgyszintén nincs az ülésteremben. (Tirts Tamás: Hol van a kormány? Ha lemond, elfogadjuk a lemondást. Rendkívüli házülést kérünk! - Révész Máriusz közbeszól.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy mérsékeljék az indulataikat, és kérem önöket arra, hogy bekiabálással ne zavarják meg az ülést! Kérem az intézkedést… (Tirts Tamás: Százéves a Ház! Olyan hagyománya van ennek…) Ne haragudjon, képviselő úr, hadd fejezzem ki sajnálatomat a viselkedése miatt, ez nem a parlamentbe való! (Taps az MSZP soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból Tirts Tamás felé: Te sem odavaló vagy! - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hol vannak a miniszterek?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem Balla képviselő úr türelmét, vissza fogunk térni erre. Kérem az azonnali intézkedést, hogy a kormány tagjai, akikhez azonnali kérdést intéztek (Taps a Fidesz soraiból.), foglalják el helyüket az ülésteremben!
Tisztelt Országgyűlés! Font Sándor képviselő úr, aki úgyszintén nincs az ülésteremben… (Derültség az MSZ soraiban. - Dr. Kis Zoltán: Ebédel! - Kovács László megérkezik az ülésterembe.) Tekintettel arra, hogy a külügyminiszter úr megérkezett (Közbeszólás a Fidesz soraiból: A kormány se kell! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Nektek nem!), Balla Mihály képviselő úr, ahogy tájékoztattam önt, a “Kényelem bére” címmel feltett azonnali kérdésére a miniszterelnök halaszthatatlan közfeladatai ellátása miatt válaszadásra Kovács László külügyminiszter urat jelölte ki. Megkérdezem a képviselő urat, hogy elfogadja-e a külügyminiszter urat válaszadóként. Képviselő úr!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi