DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Arra a kérdésére, hogy én mikor mondok igazat, azt tudom válaszolni, hogy mindig igazat mondok, képviselő úr. (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Taps a kormánypártok részéről.) Azok a témák, amelyeket ön itt fölvetett, illetve ígéretek, négyéves kormányzásunk során teljesülni fognak, mint ahogyan az első lépéseket meg is tettük ennek érdekében.
Ön hiányolta a rendőrség létszámfejlesztése érdekében tett lépéseket, miközben ön július 4-én, illetve a július 4-ét követő időszak után értesülhetett arról, hogy a kormány döntést hozott, amelynek tartalma az, hogy megteremti a fedezetét ötszáz új rendőr beiskolázásának, az erre vonatkozó előkészületek megtörténtek. A 2002-es költségvetés, amelyet még az Orbán-kormány terjesztett be a parlament elé, és amelyet önök itt fogadtak el, azonban jó néhány kérdésnek, tételnek, rendőrségi működésnek nem tartalmazta a fedezetét.
A képviselő úr tudja, hiszen együtt ültünk a rendészeti bizottságban, amikor ezt a költségvetés vitájában fölvetettük, hogy nincs bérfedezet körülbelül öt százaléknyi létszám finanszírozására. Ön pontosan tudja azt, mert a parlamentben elmondtuk, hogy olyan új törvényeket léptetett életbe az Orbán-kormány, amelyekben a rendőrségi feladatellátás fedezetét nem teremtette meg; ilyen például a tanúvédelem, ilyen például a védett objektumok körének bővítése.
Ennek nem volt pénzügyi fedezete a költségvetésben, és ha felelősen jár el egy országos rendőrfőkapitány, akkor kénytelen olyan lépéseket tenni, ami a 2002-es évre a biztonságos gazdálkodást lehetővé teszi. Ezek az intézkedések nem érintik sem a szakmai feladatok csorbítását, a rendőrség minden feladatának továbbra is eleget fog tenni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.); az intézkedéscsomag miatt az emberek közbiztonságának semmilyen csorbulása nem fog bekövetkezni, képviselő úr.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi