DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Van egyszemélyi felelőse a Duna ügyének, ez az egyszemélyi felelős a kormány. (Derültség az ellenzéki oldalon. - Dr. Répássy Róbert: Kollektív egyszemélyi felelős!) Igen. Valóban, az első intézkedései közé tartozott a kormánybiztosság megszüntetése, azé a kormánybiztosságé, amelynek a működését figyelembe véve az elmúlt négy évben egyetlen olyan változás sem történt, ami az ügyben érdemi előrelépésként lenne minősíthető. (Taps a kormánypárti oldalon.)
A kormánynak az az álláspontja, hogy egy ilyen ügyet a minisztériumi, miniszteri felelősségi rendben kell intézni, ebből következően a feladatok nem ismeretlen helyen vannak, ahogy azt ön említette, képviselő úr. A Külügyminisztérium feladat- és felelősségi körébe tartozik a hágai perrel összefüggő feladatok gondozása és kezelése, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium feladatkörébe tartozik a Duna ügyével kapcsolatos valamennyi szakmai kérdés gondozása - hiszen oda tartozik -, végül a Miniszterelnöki Hivatal érintett a területfejlesztési kérdésekben. Álláspontunk szerint nem célszerű, nem helyes a szakmai közegekből kiemelni és néhány szakember munkájává tenni egy ilyen fontos kérdésben a döntés-előkészítés munkálatait.
Bízom abban, hogy ezzel a szervezeti megoldással magyar-szlovák relációban nagyobb előrejutást leszünk képesek ennek az ügynek a megoldása érdekében a jövőben megtenni.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi