DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt gondolom, lehet, hogy ön egy másik dokumentumot olvasgat, és nem hasonlítja össze ezt a tényekkel. (Font Sándor felmutatja a dokumentumot.) Ugyanis ha például megnézi az adó-előterjesztést, amit ma reggel benyújtottunk, abban csökkennek az adókulcsok, illetve az adósávok szélesítése csökkenti az adóterhet.
Hogy a minimálbér adómentesítésére sor került, ezt lehet sokféleképpen értelmezni, de hogy ez adóteher-csökkentést jelent, az biztos. Csökkent a fix egészségügyi hozzájárulás kulcsa, 4500 forint helyett 3450 forintról szól a javaslat. Az osztalékadónál a javaslatunk szerint megszüntetjük az egészségügyi hozzájárulást, tehát azt gondolom, hogy ebben a tekintetben is betartottuk a szavunkat.
A költségvetésben természetesen lesz középtávú kitekintés, és amikor az EU-csatlakozási tárgyalások lezárulnak, és látjuk, hogy a költségvetési keretek, illetve transzferek miként változnak, akkor a jövő év elején a négy évre szóló, középtávú költségvetési kerettörvényt is be fogjuk nyújtani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi