CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A vajai és nyírparasznyai üzletrész-tulajdonosok helyzete abból a szempontból valóban problémásnak tekinthető, hogy az előző kormány által meghatározott feltételek szerint folyó üzletrész-felvásárlás nem vonatkozik az érintettekre. A megyei földművelésügyi hivataltól kapott információ szerint az említett szövetkezetek az 1992. évtől kezdődően felszámolási eljárás alatt állnak - mint ahogy ön is említette -, emellett az üzletrészvásárlás feltételeként előírt ’92. évi II. törvény szerinti átalakulást nem hajtották végre, így a vagyonnevesítést meg nem történtnek kell tekinteni, és gyakorlatilag nincs üzletrész, amit az Üzletrész-hasznosító Kft. megvásárolhatna.
Ezen körülményről a szövetkezetet, valamint a vajai polgármestert a minisztérium és a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Földművelésügyi Hivatal több alkalommal is tájékoztatta. Tudomásunk van arról, hogy több magánszemély a megyei ügyészséghez fordul a vagyonnevesítés és az átalakulás elmaradása miatti helyzet orvoslása céljából. Az ügyészség állásfoglalásáról, illetve hivatalos döntéséről ez ügyben jelenleg nincs ismeretünk.
Az ismertetett probléma kétségtelenül kedvezőtlenül érinti a térség lakosait, de az üzletrészrendezés jogszerű végrehajtása és a mindenkire azonos feltételek alkalmazásának követelménye miatt a jelen helyzet másként nem bírálható el. Kérem, tájékoztassa a térségben az érintetteket, hogy a kialakult helyzet az előző kormánynak köszönhető. Bizonyára ezért is váltották le áprilisban az ország lakói.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi