DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó (Zaj a kormánypárti padsorokban.) - így mondták ezt a korban előttünk járók, akik azonban azt is tudták, hogy a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. (Zaj a kormánypárti padsorokban.)
Én az ön válaszából, tisztelt miniszter asszony, arra a következtetésre jutottam, hogy a polgári kormány semmit nem vett el a nyugdíjasoktól. A polgári kormány ugyanis fontos hagyományt teremtett azzal, hogy szükségessé tette és a szükségessé váló évközbeni korrekciók esetén a visszamenőleges nyugdíjemelést a kamataival együtt fizette meg az időskorúaknak.
Az önök intézkedését, tisztelt miniszter asszony, én nem tudom másnak minősíteni, mint egyszerű, olcsó kampányfogásnak, amit tulajdonképpen a váltók beváltására kívánnak használni, hiszen az ön szocialista képviselőtársa a kampány hevében váltókat osztogatott Budapesten, és tulajdonképpen ez a 19 ezer forint (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) nem egyéb, mint az erre irányuló lehetőség.
Ez a 19 ezer forint ajándék (Az elnök ismét csenget.) - mindjárt befejezem, elnök asszony -, és nem nyugdíj. Azt gondolom, a két jogintézményt nem kellene összekeverni, ezért az ön válaszát nem tudom elfogadni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi