GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőként és magánemberként is gyakran járom az ország kistelepüléseit, választóim is gyakran megkeresnek, és magam is tapasztalom, hogy az elmúlt négy év során sajnos éppen a mellékúthálózat, ezen keresztül is főként a kis forgalmú mellékutak felújítása és karbantartása maradt el. Az országos közúthálózat meghatározó részét, mintegy 75 százalékát teszik ki a szóban forgó mellékutak, és ezáltal Magyarország településeinek kétharmadát érinti ez a probléma. Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy az itt élők életkörülményeit és foglalkoztatási esélyeit jelentősen rontja a közúti közlekedés alacsony színvonala.
Közhelynek számít, de tény, hogy a rossz minőségű közúthálózat nem teszi vonzóvá ezeket a településeket a befektetők számára. Különösen igaz ez azon kistelepülések esetében - itt a zsáktelepülésekre gondolok -, amelyek csupán egyetlen bekötőúttal rendelkeznek. Ezért mint a hivatalba lépett miniszternek, figyelmébe kívánom ajánlani ezt a súlyos problémát.
Ezért fordulok most önhöz mint az új kormány közlekedési miniszteréhez azzal a kérdéssel, hogy kíván-e változtatni azon a kialakult helyzeten, amely a megfelelő minőségű közúti összeköttetés hiányában a fejlődés lehetőségét vonja el számtalan településtől.
Kérdezem tehát, miniszter úr, lát-e esélyt arra, hogy az elkövetkező években a közúthálózat fenntartásában és fejlesztésében nagyobb hangsúllyal szerepeljen a mellékutak állapotának javítása.
Várom a válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(12.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi