GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hetek hírei között - mint ahogy erről ma már a parlamentben szó is esett - több tízmilliós összegű végkielégítési történetekkel találkozhattunk. Akik a végkielégítések kifizetését megalapozó szerződéseket jóváhagyták, azok nyilván azt gondolták, hogy ez így van rendjén. Az előző kormányzati ciklus magát polgárinak tekintő elitjének szereplői azt is gondolták, hogy a közpénzekről szóló döntéseikhez nincs köze a nyilvánosságnak, így a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül pumpált milliárdos közpénzek sorsa nem publikus, nem tartozik az adófizető polgárokra. De úgy gondolták, nem tartozik a polgárok által választott képviselőkre sem ezeknek a pénzeknek az útja.
A döntések tartalma nem publikus, ezért viszont a döntéshozókat, a nagy titkok tudóit különleges juttatások illetik meg, és a különleges juttatások körében több tíz milliót ér maga a titoktartás. Lapinformációk szerint a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója a különböző juttatások mellett, az adható prémium összegével együtt éves szinten több mint 80 millió forintot kereshetett. Az állami tulajdonú MFB-s banki vezető - aki egyébként csak alig másfél évet dolgozott a bank élén - közel 200 millió forint végkielégítésre volt jogosult. Csak a bank üzleti titkainak megőrzéséért több mint 20 millió forint illeti meg Baranyai László távozó vezérigazgatót.
Tisztelt Miniszter Úr! A köztársaság polgárainak jogában áll tudni, kinek volt ez rendben, ki hagyta jóvá, illetve ki írta alá ezeket a szerződéseket. Milyen gyakorlatot kíván folytatni a jövőben a köztársaság polgárainak új kormánya?
Várom válaszát. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi