DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A képviselő úr azt kérdezi tőlem, hogy mire számíthatnak a falugazdászok. Értelmes, szolgálatkész munkára, tisztelt képviselő úr. Úgy gondolom, ebből egyértelműen következik, hogy a falugazdász-hálózatot nem fenyegeti veszély.
Azonban olyan falugazdászokra van szükségünk, akik képesek megfelelni mind a tárca, mind pedig a gazdálkodók elvárásainak. Mi nem várjuk el tőlük, hogy szocialista pártalapszervezeteket szervezzenek, alapítsanak és működtessenek; azt is megígérhetem, hogy a mi megyei pártelnökeink - választások közeledvén - nem fognak eligazításokat tartani a megyei falugazdász-hálózatoknak, továbbá azt is megígérhetem önnek, hogy a falugazdász státusokat nem fogjuk politikai menedékhellyé degradálni és betenni oda azokat az embereket, akik egyébként máshol nem találnának munkát.
A falugazdászokra szükség van. Teljesen egyértelmű, hogy a mai és a jövőbeni agrárpiaci rendtartást és támogatási rendszert az ő aktív közreműködésük nélkül nem lehet fenntartani, de elvárjuk tőlük, hogy segítsék a gazdák eligazodását. Szükség van rájuk olyan tekintetben is, hogy a gazdálkodók helyben tudják elintézni a feladataikat, bonyolítani a támogatásaikat, és természetesen arra is igényt tartunk, hogy közvetítsék a helyben felmerülő problémákat, amelyekről a tárcát informálni kell.
Az sem titok természetesen, hogy gondolkodunk a rendszer javításán és továbbfejlesztésén. A falugazdászok létszáma az elmúlt négy évben megduplázódott, a költségvetési finanszírozási igényük megnégyszereződött. Úgy gondolom, nemcsak a gazdáktól kell elvárni, hogy hatékonyan dolgozzanak, hanem a bürokráciától, így a falugazdász hálózattól is. Ennek szellemében fogunk módosítani és fejleszteni a rendszeren.
Köszönöm a meghallgatást. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi