DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! A Medgyessy-kormány, valamint Lamperth Mónika belügyminiszter asszony első hivatalos áldozatáról szeretnék beszélni akkor, amikor fölteszem a kérdést, miért volt indokolt, egyáltalán indokolt volt-e a Köztársasági Őrezred parancsnokának a menesztése, a menesztés okairól ugyanis nagyon keveset tudunk.
Tisztelt Miniszter Asszony! Ön a bizottsági meghallgatáson - többek között a rendészeti bizottság előtt is, arra a kérdésre, hogy tervez-e tisztogatást, személycseréket az állományon belül, a következő választ adta - megpróbálok a jegyzőkönyvre támaszkodni -: "Minden szakemberre számítok, aki szaktudása, teljesítménye, tudása alapján dolgozik a közigazgatási apparátusban bármilyen tisztségben." Ehhez képest több embert is menesztettek, elsőként a Köztársasági Őrezred parancsnokát, az ön hivatalba lépése után harminc perccel. Ehhez az esethez kétféleképpen lehet hozzáállni; ha jóhiszeműek vagyunk, akkor azt tudjuk mondani, hogy a belügyminiszter asszony olyan fantasztikus képességekkel rendelkezik, hogy fél óra, harminc perc elég volt ahhoz, hogy felmérje, a Köztársasági Őrezred parancsnoka milyen szakmaisággal végzi a munkáját, de ha kevésbé vagyunk jóhiszeműek, akkor azt tudjuk mondani, hogy a belügyminiszter asszony kész listával érkezett a minisztériumba.
Kérdésem az lenne, mennyire tartja indokoltnak, átgondoltnak a Köztársasági Őrezred parancsnokának a leváltását, illetve tervez-e még ilyen és ehhez hasonló személycseréket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi