KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, ahogy az ön kérdésében is szerepel, kifogyott a munkaügyi központok támogatási pénze. Az ez évre szánt pénzek elköltése miatt az a helyzet állhat elő, hogy bizony 30-50 ezer, ma támogatásban részesülő ember kimaradhat az ellátásokból. Ezért én holnapra soron kívüli Munkaerő-piaci Alap irányítótestületi ülést hívtam össze, kérve, hogy korrigálják ezt a helyzetet, és tegyenek kezdeményezést a költségvetés most soron lévő módosításának kezdeményezésére e tárgykörben úgy, hogy ezzel a kezdeményezéssel még a nyár közepéig fel tudjuk tölteni a munkaügyi központok forrásait, hogy lépni tudjanak az ön által felvetett fontos kérdésekben.
Az első: mi úgy véljük, hogy az elmúlt évek minimálbér-emelése kevés pénzt hagyott benn az emberek zsebében, 30 800, majd 37 750 forint lett a nettó minimálbér. Ezért aztán ez év szeptember 1-jétől a minimálbért az adó alól mentesíteni kívánjuk, így mintegy 6 ezer forint nettóval növekszik a minimálbér nettó tartalma, és a továbbiakban is - megerősíthetem - az a törekvésünk, hogy a zsebekben ne csak a fizetési papírokon növekedjenek a bérek. Ami a közterhek csökkentését illeti, ez elhatározott szándéka a Medgyessy-kormánynak.
Fontos célkitűzésünk a fix összegű egészségügyi hozzájárulás három lépcsőben való megszüntetése, de idetartozik, ezen lépések sorába az egyszerűsített vállalkozási adó is, ami mind-mind azt a törekvésünket segíti elő konkrét megoldással, hogy több levegőhöz jussanak a vállalkozók, különösen a kis-, középvállalkozók és közülük is a kényszervállalkozók, hogy fönn tudják tartani a foglalkoztatást és növelni tudják a versenyképességüket, bővítve a munkavállalók körét.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi