KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt évek során tovább mélyült az egyes társadalmi rétegek közötti különbség, nagy lett a társadalmi szakadék, mondhatnám így is. A gyarapodni, gazdagodni képes kisebbség mellett egyre növekvő számban vannak jelen az önhibájukon kívül boldogulni és magukról gondoskodni képtelen emberek tömegei. Az elmúlt évek politikája csak tovább erősítette ezt a folyamatot. Ezért a szociális ellátással és a szociális ellátás területén dolgozó alkalmazottakkal szemben megnőttek az elvárások.
(11.20)
Ebben a szektorban nőtt az elvégzendő munka mennyisége, és nőttek a minőségi követelmények. Ezeknek a feladatoknak a szakszerű ellátása elengedhetetlen. Éppen ezért meglepetéssel hallgattam a választókörzetemből, Ipolytölgyesről és Vámosmikoláról származó információkat, amelyek szerint a munkanélkülieket szociális asszisztensi képzésben részesítő intézmények számára megszűnt a Munkaerő-piaci Alapból finanszírozott képzési támogatás.
A kérdésem a következő, tisztelt miniszter úr: egyedi esetről van szó a két település vonatkozásában, vagy általános probléma a szakképzés finanszírozása? Rendelkezésre állnak-e ön szerint a források, amelyek a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, korszerű szakképzések lebonyolításához szükségesek? Vajon ön szerint a munkanélküliek át-, illetve továbbképzése mennyiben jelent hatékony foglalkoztatáspolitikai eszközt a munkanélküliség csökkentésében? És végezetül ön szerint szükség van-e a szociális szféra területén egyáltalán szakképzett munkaerő képzésére, illetve további szakképzett munkaerő bevonására?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi