DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Természetesen megértem, hogy a miniszterjelölt asszonynak mindig fáj az igazság, és azonnal úgy minősíti, hogy az gyalázkodás volt. (Derültség az MSZP padsoraiból. - Dr. Lamperth Mónika: Én ilyen vagyok...)
Tisztelt Képviselőtársaim! Lamperth Mónika elmondta, hogy négy helyen, négy törvénymódosítást tervez, az önkormányzati törvény módosítását nemigen tervezi. És akkor mondtam neki - ami feltehetőleg kicsit azért megrázta (Derültség az MSZP padsoraiból.) -, hogy ne igyekezzen, teljesen felesleges, ha így megy a dolog tovább, nem kell módosítani az önkormányzati törvényt, erre nincs szükség.
Nem kell módosítani a közbeszerzési törvényt sem, mert amikor majd az önkormányzatok csatornát, utat, intézményt kívánnak építeni, ez nagyon egyszerű: közzé kell tenni a helyi lapban, hogy lobbicéget keresünk. Úgy gondolom, hogy sajnos, ilyen négy év elé nézünk, amikor majd a lobbicégek fogják mozgatni az önkormányzati beruházásokat. Ez természetesen rosszul esett, azt hiszem... (Kuncze Gábor: Melyik önkormányzati beruházásról beszélsz?), Lamperth Mónika jelölt asszonynak.
A kérdéseinket azzal a jószándékkal tettük fel, hogy a négy év alatt próbálja azokat feldolgozni, azokra keresse a válaszokat, mert polgármesterek, önkormányzati képviselők itt látják, itt tudják a problémákat, ezzel találkoztak, a tapasztalatuk azt mutatja, hogy ezeket a kérdéseket kell megoldani. Az megdöbbentett engem, hogy az ön párttársai egyetlenegy kérdést nem tettek fel önnek, mindig közbeszóltak, megakasztandó a bizottsági tárgyalást, hogy ügyrendi kérdés, meg hogy hány kérdés, hogyan és miképpen. Én azon csodálkozom, hogy ott volt a Fővárosi Önkormányzat egyik frakcióvezetője, nem vette a fáradságot arra, hogy (Dr. Lamperth Mónika: Ott voltak az ellenzéki kérdések, nem kellett...) önhöz kérdést intézzen. Na persze, hogy nem, most már reggel rájöttem, amikor az újságban azt olvasom, hogy ő kíván a főpolgármesteri helyre pályázni. Így már érthető volt a tegnapi nagy csönd (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az egyik oldalon, és (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Négy éve mit kérdeztetek?) érthető az, hogy ön nem válaszolt a mi kérdéseinkre. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi