ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): A Fidesz képviselőcsoportja részéről 15 képviselő kezdeményezte, hogy a mai ülésnapon első napirendként döntsön az Országgyűlés a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Hungária Közalapítvány kuratóriumi elnökségének kiegészítéséről. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a házbizottságban ezzel kapcsolatosan hosszas vita folyt. Természetesen az előző ülésen történt elnöki levél átadását követően a mai házbizottsági ülés egyik javaslata az volt, hogy hétfőn kerüljön sor erre a szavazásra, ezt azonban a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Demokrata Fórum frakciója elutasította. Ezt követően kérték a napirend kiegészítését azzal kapcsolatosan, hogy ma kerüljön sor erre a szavazásra a napirend megállapítását követően.
Tájékoztatom önöket arról is, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt frakciója - ahogy azt említettem - 15 képviselő aláírásával a napirend kiegészítését kezdeményezte. Tájékoztatom önöket arról is, hogy bár a házbizottsági ülés elhúzódása miatt ez a javaslat időn túl érkezett, hiszen 11 óra 25 perckor került az elnöki irodába, ettől függetlenül javasolom azt, hogy erről döntsön a tisztelt Ház.
Tehát, tisztelt képviselőtársaim, a Házszabálynak megfelelően erről az indítványról vita nélkül fogunk határozni, majd ezt követően teszem fel a házbizottság javaslatát és napirendi ajánlását a tisztelt Ház elé szavazásra.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a 15 képviselő által előterjesztett indítvánnyal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége nem támogatja ezt az indítványt (Rogán Antal jelentkezik.), tehát az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt nem fogadta el.
Rogán Antal frakcióvezető-helyettes úr kért ügyrendben szót. Feltételezem, frakcióvezető-helyettes úr, hogy a géppel történő szavazást fogja kezdeményezni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi