FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Ügyrendi indítványom a következő. Az ülést vezető elnök mindannyiszor vonja meg a kormány tagjától a szót, amikor az a parlament képviselőit rendreutasítja. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Indoklásom a következő. Amióta a baloldali hatalom került kormányra, szokássá vált, hogy kormánytagok - jogi helyzetüket valószínűleg nem ismerve - rendreutasítják a képviselőket a parlamentben. Ezt a szokást Medgyessy Péter miniszterelnök úr kezdte el, majd követte Lamperth Mónika, és ezt a - most már - hagyományt folytatta most Bárándy Péter miniszter úr is.
A Magyar Demokrata Fórum az ügyrendi bizottsághoz fog fordulni annak a helyzetnek a tisztázására, hogy van-e függelmi viszony a kormány tagjai és a parlamenti képviselők között. (Kuncze Gábor: Hülye kérdés!) Álláspontom szerint nincsenek függelmi viszonyban, ezért a parlament üléstermében rendreutasítást kizárólag az ülést vezető elnök eszközölhet, amit a képviselőknek természetesen tudomásul kell venni. De ezt nem teheti meg a kormány tagja annak ellenére sem, hogy most a baloldali hatalom a többség birtokában van.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi