DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány egyetért azokkal a célkitűzésekkel, amelyek az APEH Bűnügyi Igazgatóságának a felállításakor megfogalmazódtak. Úgy gondoljuk, valóban hatékonyabb felderítő és nyomozati tevékenységre van szükség a gazdasági szférában megnövekedett és szervezetté vált bűnözés ellen. Fel kell lépni az egyre nagyobb elkövetési értéket kitevő adó- és járulékcsalási ügyekben, éppen azért, hogy a tisztességes adózók hihessenek abban, hogy a rendszeres adócsalóknak ténylegesen vállalniuk kell a felelősséget a tetteikért.
A törvényjavaslat vitája során elhangzottak szintén alátámasztják az előbb elmondottakat, hiszen napjainkban a szervezett és gazdasági bűnözés egyre inkább összefonódik, az eredményes fellépést pedig hátráltatja az, ha ugyanazon elkövetői kör illegális cselekményei ellen külön-külön nyomozó hatóságok folytatnak eljárást.
A kormány a programjában, illetve azt megelőzően is a koalíció pártjai többször hangoztatták azt a szándékukat, hogy az APEH bűnügyi nyomozó igazgatóságát meg fogjuk szüntetni, és egy olyan szerkezetben fogjuk elhelyezni ezt a nyomozó szervezetet, amelyben meggyőződésünk szerint eredményesebben és hatékonyabban tudja a munkáját végezni.
Az ellenzéki képviselők egy része úgy vélte, hogy a kormány igazi szándéka nem a szervezet áthelyezésére, hanem a végleges megszüntetésre irányul. Az országgyűlési vita során ezeket a véleményeket a kormánypárti képviselők és a vitában részt vevő kormányképviselők meggyőződésem szerint hitelesen, pontosan és részletesen cáfolták. Szeretném a tisztelt Országgyűlést biztosítani arról, hogy az új szervezetben a pénzügyi nyomozó hatóság eredményesen és hatékonyabban fogja ellátni a tevékenységét, mint a korábbiakban.
A törvényjavaslat elfogadását követően meghozandó miniszteri intézkedések biztosítják majd azokat a feltételeket, amelyek garantálják, hogy a szervezet eredményesen működjön, immáron az Országos Rendőr-főkapitányságba integrálva.
Tisztelt Képviselőtársaim! A parlamenti vita során ezeket az érveket a kormánypárti képviselők részletesen és alaposan elmondták, ezért most nem kívánom azokat megismételni. Mindössze azt kérem képviselőtársaimtól, hogy fogadják el a kormány által beterjesztett törvénymódosítást.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi