BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A törvényjavaslat parlamenti vitája igazolta, hogy annak beterjesztésére szükség volt, hiszen ezzel meg tudunk szüntetni egy korábbi állapotot, nevezetesen azt, hogy a közpénzek behajtásának, beszedésének ezt a fontos intézményét mindössze rendeletben szabályozzuk. A törvényjavaslat elfogadása lehetővé teszi, hogy helyzetét, feladatköreit, tennivalóit magasabb szintű jogszabályban, törvényben rendezzük. Ebben a parlamenti vita során nem voltak különbségek a nézetek között.
Érdemi vita egyetlen kérdésben alakult ki, ez pedig az APEH elnökének kinevezéséről és ezzel összefüggésben a végkielégítéséről szólt. A kormány nevében előterjesztőként változatlanul azt mondom, hogy az APEH elnökének hat évre szóló kinevezése elősegíti az intézmény stabilitását, valamint elősegíti azt, hogy az APEH működése még a gyanú árnyékától is mentes legyen a tekintetben, hogy bármiféle politikai szándékkal befolyásolható. Természetesen más érveknek is lehet létjogosultságuk. Az ellenérvként megfogalmazottak azt hangsúlyozták, hogy ne tegyünk különbséget a végrehajtó hatalom egyes kinevezettjei és más kinevezettjei között, ezért képviselőtársaink módosító indítványban javasolták, hogy változatlanul határozatlan időre szóljon a kinevezés, és ezzel összefüggésben a köztisztviselőkkel megegyező módon történjen meg az esetleges felmentés után a végkielégítés is. Mind a két érvrendszernek megvan a maga létjogosultsága.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy az érveket mérlegelve szavazzanak a módosító indítványokról és a törvényt támogassák.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi