KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az állítólag EU típusúra átalakított 2003. évi agrártámogatási rendszerbe éppen az EU típusú agrárvállalkozási alapegységek, a családi gazdálkodók nem férnek bele, gyakorlatilag nem juthatnak támogatáshoz.
A miniszterelnök úr a Pilvax kávéházban a családi gazdálkodóknak ígéretet tett: "A családi gazdaságokat elsősorban az áruhitelek rendszerével segítjük, miközben fenntartjuk a korábban adott támogatásokat." Szavát adta: "Meghagyjuk a mezőgazdaságban a családi gazdaságok támogatását." - mondta egy Magyar Hírlapnak adott interjúban. Ígéretet tett, megígérte, szavát adta.
Ezzel szemben a családi gazdálkodóknak most azzal a szomorú ténnyel kell szembenézniük, hogy a szocialista agrárminiszter elveszi a nekik eddig járó támogatásokat. Ez pedig azt jelenti, tisztelt miniszter úr, hogy valaki nem mond igazat, valaki egészen idáig hitegette a családi gazdálkodókat, vagyis rútul a szemükbe hazudott.
Miniszter Úr! A kifosztott magyar parasztságot a kifosztók még bűnbakként is felhasználják, hiszen folyton azt halljuk a kormányoldalról, hogy elaprózott birtokstruktúrával rendelkeznek, nem készültek fel az európai piaci versenyre, az EU-támogatások lehívására nem képesek. Ez ősi lélektani trükk: a tulajdonából kiszorított és így földönfutóvá tett magyar parasztot okolni a szerencsétlen helyzetéért, mintha az ő bűnei, hibái idézték volna elő ezt az áldatlan állapotot.
Kérdezem a miniszter urat, hogy a családi gazdaságok életben maradásának érdekében milyen lépéseket tesz az FVM az EU-csatlakozásig.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi