ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Örülök neki, hogy immár a negyedik alkalommal sikerül feltennem azt a kérdést, ami lehet, hogy a költségvetési vita során azért jó lett volna, ha el tud hangozni itt a tisztelt Házban.
A két órával ezelőtt elfogadott költségvetési törvényben a Magyar Köztársaság kormánya a parlament többségétől, a tartós állami tulajdonban maradó vagyon körének jelentős módosításával széles körű privatizációra kapott felhatalmazást. Hogy milyen széles körűre, abból csak felsorolásszerűen elegendő néhány elemet megállapítani. Önök eladni szándékoznak a MOL Rt. kisebbségi tulajdonrészét; a Magyar Villamos Művek Rt.-t; a Magyar Postát; a Földhitel- és Jelzálogbankot; a Postabank és Takarékpénztárt; a Konzumbankot; a Malév Rt.-t; a Mahart Rt.-t; a Dunaferr társaságcsoportot; vagy éppen az agrárgazdasági társaságokban meglévő részesedéseknél az Alcsi-szigeti Mezőgazdasági Rt.-t; a Bácsalmási Agráripari Rt.-t; az Enyingi Agrár Rt.-t; a Komáromi Mezőgazdasági Rt.-t; a Szerencsi Mezőgazdasági Rt.-t; az Abaúj Mezőgazdasági Részvénytársaságot; a Tokaj Kereskedőházat; a Bábolnát; 2005-ig a teljes Volán-portfoliót - és nem is tudtam felsorolni mindet, mert ezt az időkeret meg sem engedné.
Én úgy látom, és úgy látja a frakciónk is, tisztelt miniszterelnök úr, hogy ez az állami vagyon szinte teljes körű végkiárusítását jelenti; alig marad valami állami tulajdonban. Mi indokol ilyen széles körű privatizációt, és mivel garantálja a miniszterelnök úr a privatizálásra vagy részben privatizálásra kerülő Magyar Posta Rt.-nél a postások munkaviszonyát, mivel garantálja a privatizálásra kerülő Dunaferrnél a Dunaferr dolgozóinak megmaradó munkaviszonyát? Mi úgy látjuk, és én azt gondolom, ennek reális veszélye van, hogy mindkét társaságnál széles körű privatizáció esetén bizony jelentős elbocsátásokra kerülhet majd sor. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi