DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum nevében több alkalommal kifejtettük, hogy véleményünk szerint a termőföld tulajdona és használata azok kezében kell hogy legyen - és kerüljön a továbbiakban -, az adott helyzetből kiindulva, akik ott és abból élnek, az úgynevezett helyben lakó gazdálkodók kezébe kell hogy kerüljön. Ezért kezdeményeztünk 1997-ben népszavazást, ezért nyújtottunk be ’99-ben önálló, hárompárti törvényjavaslatot vagy 2000-ben a Nemzeti Földalapról szóló önálló törvényjavaslatot.
Az elővásárlási jog egy fontos intézmény, de nem oldja meg a kérdést, bármennyire is segíti adott esetben a gazdák földvásárlását. De az elővásárlási jog biztosítása a bérlőknek különösen káros lehet akkor, amikor nagyon jól tudjuk, hogy a zsebszerződések jogi fedőneve általában a bérlet. Amikor az uniós csatlakozás után, a derogáció megszűntekor megszűnik a külföldiek tulajdonszerzésének korlátozása, a bérlők elővásárlási joga bizony káros lesz.
A Magyar Demokrata Fórum véleménye mindig az volt, hogy sokkal szigorúbban kell szabályozni a föld forgalmazásának, a föld tulajdonszerzésének előírásait. Hogy erről bővebben beszélhessünk és kifejthessük álláspontunkat, mindenképpen javasoljuk, hogy a Fidesz képviselői által benyújtott törvényjavaslatot vegyük tárgysorozatba, hiszen ebben az esetben lesz lehetőség arra, hogy még az uniós csatlakozás előtt tudjuk módosítani a jelenlegi, kétségkívül hosszú távon a magyar gazdálkodók részére hátrányos földtörvényt.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi