MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ez a törvényjavaslat-módosítás egy régi adóssága a magyar parlamentnek, hiszen két nekifutásra sem tudtuk azt a problémát megfelelően kezelni, amely ma Magyarországon szinte minden harmadik-negyedik családot érint, nevezetesen a parlagfű elleni védekezést. Született ugyan egy országgyűlési határozat, és volt egy költségvetési vita, ám egyik sem tudott igazából végleges, érdemleges és hatékony megoldásokat találni arra a problémára, amely egyébként magyar családok százezreit, millióit sújtja jelentős mértékben.
Ez a javaslat részben a kormánynak egy ütőképes bizottságát próbálja életre hívni, részben pedig fogakkal rendelkezik, tehát olyan jogszabály-módosításokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a különböző szervezetek, az ÁNTSZ és más szervezetek megfelelő hatáskörök birtokában fel tudjanak lépni a legfontosabb lépés, a megelőzés érdekében.
A képviselőtársam és a csatlakozó képviselők elmondták és leírták a javaslatban azt, hogy milyen iszonyatos károk keletkeznek a nemzetgazdaság számára és a magyar családok számára is a parlagfűvel kapcsolatos betegségek közvetlen és közvetett hatásaiból. Azt gondolom, hogy nekünk itt, a magyar parlamentben nemzeti kötelességünk, hogy ebben a kérdéskörben hatékony és megfelelő lépést, szervezeti felépítést és intézkedéseket foganatosítsunk mindannyiunk érdekében. Azok érdekében is, akik jelenleg ma még nem betegek, ám ha nem lépünk fel a megelőzés érdekében hatékonyan, akkor ez a ma még nem betegség holnap-holnaputáni betegséggel jár majd együtt.
Ezért kérem az egész parlamentet, hogy frakcióállástól függetlenül ezen előremutató kezdeményezést támogassuk, hogy a megoldáshoz közelebb tudjunk kerülni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi