SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagyon szomorú vagyok azért, hogy pont Orosz Sándor képviselőtársam, aki a “Parlagfűmentes Magyarországért” eseti bizottság elnöke, szólt hozzá ilyen cinikusan ehhez a kérdéshez.
Tisztelt Képviselőtársam! Az, hogy egy program mellett konszenzus van, és egy program mellett egyetértés jelentkezik, az az első lépés a megoldás felé. De a második lépés az, hogyha végre is hajtják ezt a programot - ehhez önök nem adnak pénzt. A költségvetési törvényben azokat a módosító indítványokat, amelyeket parlagfű-mentesítésre benyújtottunk, önök egyszerűen leszavazták, önök is, akik egyébként a “Parlagfűmentes Magyarországért” eseti bizottság tagjai. Egészen elképesztő!
Másodszor: kell hogy legyen egy egyszemélyi felelőse a parlagfű-mentesítésnek, hiszen minden program annyit ér, amennyit végrehajtanak belőle. Eddig is az volt a probléma, hogy a különböző felelősök között elveszett a feladat. Erre is nemmel szavaztak önök, nem tudtuk önöket meggyőzni arról, hogy egy feladat javarészt akkor van elvégezve, ha van felelőse.
És a végén hadd mondjam el, hogy egy országgyűlési határozati javaslat szerintünk kevés, törvénybe kell iktatni a parlagfű-mentesítésre és a parlagfű kiszorítására vonatkozó programot, és a törvény erejével kell majd érvényt szerezni annak, hogy Magyarországon csökkenjen, majd lassan megszűnjön az a probléma, amit ez a gyomnövény okoz. Még egyszer mondom önöknek: a költségvetésben 8 milliárd forint szükségeltetett volna a parlagfű-mentesítésre, ezzel szemben viszont csak egy évben 40 milliárd forint kárt okoz ez a parlagfű.
Köszönöm szépen, és nagyon sajnálom, hogyha nemet fognak nyomni. Én mégiscsak azt tudom előhozni Széchenyi szavaival, hogy a tett az első, a szó a második. Kérem önöket, hogy fontolják meg az elkövetkezendő másodpercekben még, hogy igent nyomnak erre a javaslatra.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi