SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, egy nagyon fontos kérdésről vitázik most a parlament, és egy dolog nem lehet kérdéses. A “Parlagfűmentes Magyarországért” eseti bizottság felállításáról konszenzussal döntött a magyar parlament, illetve azt az országgyűlési határozatot is egyhangúlag fogadtuk el, amelyről itt már sok szó esett.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mégis azt mondom, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselői által benyújtott törvényjavaslat elfogadására rendkívül nagy szükség van, azt is megmondom, hogy miért. Nagyon szép volt a cél, azonban van egy régi mondás: ha nem tudsz egy problémával mit kezdeni, akkor kezdjél el vele foglalkozni. Én ezt látom a “Parlagfűmentes Magyarországért” eseti bizottság munkájában is. Először is 2002 szeptemberében nyújtották be önök hárman azt a határozati javaslatot, amely ennek a bizottságnak a felállításáról szól, és most 2003 decemberében járunk, és gyakorlatilag alig-alig történt valami ezen a területen. A bizottság a határozati javaslat elfogadása során szintén konszenzussal döntött arról, hogy már 2003-ban 600 millió forinttal több forrás szükséges a parlagfű elleni hatásos küzdelem érdekében. Ebből a 600 millió forintból 2003 során gyakorlatilag semmi nem került felhasználásra. Egyedül a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium úgynevezett Zöld Forrás pályázatán lehetett hatásosan pályázni ezen célok megvalósítása érdekében.
(17.30)
Úgy gondolom, hogy akkor, amikor a “Parlagfűmentes Magyarországért” eseti bizottság elvégezte a munkáját, akkor, amikor 1,5 milliárd forintot irányoztunk elő 2004-re ennek a feladatnak a megoldására, és ettől függetlenül nincs ennyi pénz a következő évi költségvetési törvényjavaslatban, nem hinném, hogy ennek a törvényjavaslatnak az elfogadásáról ne kellene és ne lenne szükséges dönteni. Tehát a Magyar Demokrata Fórum támogatja a törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)
 

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi