SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Az Oktatási Minisztérium a közreműködő felügyeleti szervekkel és intézményekkel egyetértésben biztosítja a kormányprogramban megfogalmazott vállalását, mely lehetőséget nyújt a közoktatás keretében tanulók számára a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének ingyenességére. Jelenleg a koncepció a tervezési szakaszban van, készül az előzmények feltérképezése, a várható képzési költségek elemzése, hatásvizsgálatok elkészítése. Vizsgálni kell az illetékes tárcák kompetenciáját is, mert a vonatkozó jogszabályok, amelyek a közúti járművezetői jogosítvány megszerzését szabályozzák, előírnak számukra is elvégzendő feladatokat, aminek szintén vannak költségvetési kihatásai.
Az ön által említett, a mezőgazdasági szakmacsoportba tartozó szakmák, a növénytermesztő-gépész, a mezőgazdasági gépész és az erdészeti gépész szakmai és vizsgáztatási követelményei szerint a szakképesítés megszerzésének előfeltétele az érvényes mezőgazdasági vontatóvezetői engedély megléte, amelynek tananyagtartalmát a szakmai ismeretek tartalmazzák, pénzügyi fedezetét a költségvetés és a fenntartói hozzájárulás biztosítja, a vizsgát pedig a Közlekedési Főfelügyelet hatáskörében teszik le a tanulók.
A képviselő úr által említett további, még érvényben lévő szakképesítések esetén is, de általában a középiskolák számára, a szülők megnyugtatása érdekében ismételten megerősítem, hogy a tárca mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelen kormányzati ciklus végére bevezetésre kerülhessen a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének ingyenessége.
Köszönöm, hogy meghallgatott a képviselő úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi