DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az egészségügyi reform kapcsán szeretnék egy módosító javaslatunkra utalni, mert elhangzott, hogy az egészségügyi reform nem folytatódik, megtorpant. Egy olyan módosító javaslatot adtunk be, amely lehetővé teszi a gyógyászati segédeszköz kölcsönzésének a bevezetését, ezáltal az egészségügyi szolgáltatások a felhasználókhoz közelebb kerülnek.
Ennek a módosító javaslatnak a másik része arról szól, hogy a gyógyászati segédeszköz kasszán belül élesen elkülönítjük a kötszereket egy jelentős nagyságrendben. Ez azt jelenti, hogy először a magyar társadalombiztosítási költségvetésben nevesítetten szerepelnek a kötszerek a gyógyászati segédeszköz mellett. Ez eddig mindenütt így volt Európában, csak Magyarországon nem volt ez külön nevesítve, és egy elég jelentős összeggel kerültek a kötszerek megnevezésre. Tehát már nem keveredik a fogalomtárban és a finanszírozásban a kötszer és a gyógyászati segédeszköz fogalom. Ez lehetővé tesz egy korszerűbb betegellátást, és lehetővé teszi azt, hogy a korszerű kötszerek felírására sor kerülhessen, ne a hagyományos kötszereket használjuk, hanem a korszerűbb, sokkal jobb, hatékonyabban használható anyagokat.
Azt hiszem, ez egy pici, de jelentős része annak, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a reformokban kis lépésekkel haladunk előre.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi