DR. PERSÁNYI MIKLÓS

Full text search

DR. PERSÁNYI MIKLÓS
DR. PERSÁNYI MIKLÓS környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Most, a nemzeti környezetvédelmi programról szóló országgyűlési határozati javaslat vitájának befejezésekor megköszönöm a képviselő asszonyoknak és uraknak azt a munkáját, amellyel több ízben késő éjszakába nyúló viták során segítették a javaslat megalkotását.
A program és a részét képező nemzeti természetvédelmi alapterv 2008-ig terjedő időtávja egybeesik Magyarország uniós csatlakozásának sorsfordító első évtizedével. Szép, tiszta, egészséges országot akarunk, és a program ehhez vezet. A benne foglalt tematikus akcióprogramok lefedik az Unió 6. környezetvédelmi akcióprogramjának négy fő cselekvési területét. A kitűzött célok nagy része, valamint az előirányzott forrásigény mintegy négyötöde közvetlenül szolgálja az EU-csatlakozás keretében vállalt kötelezettség időarányos teljesítését.
A célkitűzések megalapozását szolgálja, hogy a program a helyzetértékelési fejezetben tartalmazza a környezet állapotának alakulására vonatkozó főbb megállapításokat. Az Európai Unió is ennek alapján tekintette át Magyarország környezeti helyzetét és célkitűzéseit. Így került sor a nemzeti fejlesztési terv, illetve a kohéziós alapstratégia környezeti részeinek kidolgozására.
A program bizottsági vitája és a beérkezett két módosító indítvány is foglalkozott a program szakmai megalapozásával és a célkitűzések értékelésével. A fölvetések megvizsgálása alapján az az álláspontunk, hogy a célok kellően megalapozottak. Ezt erősítették meg a közigazgatás körében, valamint a tudományos testületekkel és a civil szervezetekkel történt nagyon széles körű egyeztetések is. Egyetértünk azzal a fölvetéssel, hogy a környezeti információs rendszer folyamatos fejlesztést igényel, de ez nem ad okot arra, hogy a halasztást nem tűrő problémák megoldását addig is halogassuk. Ezért a módosító indítványokat nem támogattuk.
Kérem a tisztelt Házat, hogy az elhangzottakat figyelembe véve szíveskedjen a módosító indítványokról szavazni, és fogadja el a második nemzeti környezetvédelmi programról szóló országgyűlési határozati javaslatot, valamint annak mellékletét. Szavazzanak a programra, egy szép, tiszta, egészséges Magyarország érdekében!
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi