DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Szombathely polgárai arról szerezhettek tudomást a sajtó híradásaiból, hogy a vasi megyeszékhelyen új megyei börtön épül. Mi, szombathelyiek a mai ínséges időben örülünk minden egyes forintnak, amely a központi költségvetésből beruházási céllal városunkba érkezik.
Korábban a polgári kormány jelentős összeggel, mintegy 17 milliárd forinttal támogatta a Szombathelyen megvalósuló beruházásokat. Akkor épült könyvtár, levéltár, úthálózat. Most tudomásul vesszük, hogy a börtönök zsúfoltságának megszüntetése az egyik kiemelt kormányzati cél.
Az új börtön megépítését sokan támogatjuk, mert a megyeszékhely bírái, ügyészei a jelenlegi börtönépület átalakításával jobb munkakörülmények közé juthatnak. A fogva tartottak - azok, akik előtt a liberális büntetőpolitika még nem nyitotta ki a kaput - is örülnek; nyilván a korszerűbb elhelyezésnek. Azok a városlakók is üdvözlik a beruházást, akik a börtön közelében, a belvárosban laknak, és a nem engedélyezett beszélők kényszerű fültanúi.
A beruházás és az ahhoz kapcsolódó ingatlanvásárlás híre azonban sok ezer szombathelyi családban nyugtalanságot keltett. Féltik a város idegenforgalmi vonzerejét, illetve személyes biztonságukat. A hírek arról szólnak, hogy a jelenleginél háromszor nagyobb befogadóképességű, regionális szerepet is betöltő börtön a város kereskedelmi központjának közelében épül.
(16.10)
Nem akarunk börtönvárost - fogalmazzák meg sokan félelmüket okkal vagy ok nélkül. A nyugtalanságot az a titkolózás is táplálja, amely a minisztérium és a szocialista városvezetés tárgyalásait jellemzi. Kérem ezért tisztelettel államtitkár urat, hogy szíveskedjék megnyugtatni a szombathelyieket kérdéseink megválaszolásával.
Mikor, milyen pénzből, milyen illetékességi területtel és hol épül fel Szombathelyen a büntetés-végrehajtási épület? Megtartja-e eddigi börtön jellegét, vagy a szigorúbb fegyház, illetve az enyhébb fogház rabjainak és az őket látogató rokonaiknak a jelenlétével is kell számolnunk? Több vagy kevesebb lesz Szombathelyen a fogva tartottak száma?
Kérem megtisztelő válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi