DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon túlzsúfoltak a büntetés-végrehajtási intézmények. Ez így van már hosszú ideje, hosszú évek óta, ezen minden kormányzat a maga erejével megpróbál változtatni, nyilvánvalóan több-kevesebb sikerrel, jelentős részben költségvetési feltételek függvényében.
Azt is pontosan tudjuk, hogy az erre vonatkozó megállapításokat a legkülönfélébb nemzetközi szervezetek évről-évre megismétlik, megteszik, és ez a túlzsúfoltság természetesen mindig változik, most éppen száznegyven-egynéhány százalékosnak tekinthető.
Az ön értesülései abban a tekintetben helyesek - hiszen egyébként ezt a létező összes sajtóorgánumban már nem is egyszer elmondta mind miniszter úr, mind jómagam, mind pedig mások is -, hogy valóban a kormányzat tervei között szerepel két regionális börtön, büntetés-végrehajtási intézet megépítése. Ráadásul ez azért is indokolt és fontos, mert a büntetőeljárási törvény hatálybalépése következtében 2005. január 1-jétől jelentős mértékben az előzetes letartóztatásban lévőket is bv-intézetekben fogják fogva tartani.
A két regionális büntetés-végrehajtási intézet egyrészt az északkeleti, másrészt pedig valahol a nyugati régióban fog minden bizonnyal megvalósulni. Erre vonatkozóan konkrét döntés még nem született, természetesen tárgyalások folynak a számos jelentkező önkormányzattal, így egyébként tárgyaltunk Szombathely város polgármesterével is, és természetesen tárgyalunk folyamatosan is.
Azt tudom önnek ígérni, hogy a tárgyalások eredményéről időben fogjuk tájékoztatni mind a közvéleményt, mind pedig az érintetteket minden tekintetben.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi