DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök úr! Kérem, segítsen megtalálni arra a kérdésre a választ, hogy milyen kapcsolatot ápoltak a Medgyessy-kormány egyes tagjai a bankbotrány főszereplőjével, Kulcsár Attilával, és mi a feladata, illetve felelőssége önnek az ügy tisztázásában.
Csak emlékeztetőül és nagyon leegyszerűsítve: az ön kormányának egyes tagjai olyan személlyel tartottak máig ismeretlen tartalmú kapcsolatot, aki a rendőrség gyanúja szerint - az adófizetők pénzét is beleértve - 20 milliárd forintot elsikkasztott, azt több cégen és bankon keresztül tisztára mosta, majd ezt követően máig ismeretlen személyekhez juttatta el.
Nos, tisztelt miniszterelnök úr, ennek a személynek a naptárában a legtöbbször a “Baja” vagy a “Baja F.” bejegyzés szerepelt, januártól júniusig hét alkalommal, több esetben “lakás” megjelöléssel és este 9 órai időponttal. Ezeken az alkalmakon nemegyszer a sajtóból Kovács László közeli hölgyismerőseként ismert személlyel vett részt a nevezett államtitkár. De mondok még egyet: az ön helyettese, Kiss Péter közvetítőn keresztül tartotta a kapcsolatot Kulcsár Attilával, miután az az igazságszolgáltatás elől külföldre szökött. Három alkalommal fogadott közvetlen üzenetet Kulcsár Attilától az ön helyettese, Kiss Péter. Az ön belügyminisztere a kapcsolatát nem is tudja tagadni a gyanúsítottal, csupán annak tartalmát igyekszik homályban tartani. Nem tudom tovább sorolni, mert az idő fogy.
Mindezek alapján tisztelettel kérem, tájékoztasson minket arról, hogy kért-e tájékoztatást, azaz magyarázatot az említett kormánytagoktól, illetve politikai államtitkártól, ők milyen magyarázatot adtak önnek, és elfogadható volt-e az ön számára a magyarázat.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi