DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Pap János úr, én nem voltam híve a kötelező egyesületi tagságnak, viszont úgy vettem észre, hogy teljesen egyetértünk a helyzet értékelésében, és ezért nyújtottam be azt a módosító javaslatot, amelynek a lényege, hogy a halászati törvény vonatkozó paragrafusa a jelenleg hatályos szövegezés szerint működhessen tovább.
Biztos vagyok egyébként benne, hogy ennek a kérdésnek semmi köze a halász-horgász viszonyhoz. Tudok olyan halász-horgász érdek-képviseleti egyeztetésről, ahol ebben teljes mértékű egyetértés volt; nem indokolt, nem célszerű, nem időszerű ilyen kérdések előhozatala.
A halászati őrzéssel kapcsolatosan azt gondolom, tudomásul kell venni, hogy bizonyos szabályok változása okoz furcsaságokat, de kérdezem én: van bárkinek alanyi joga arra, hogy halászati őr legyen? Nincs. Ehhez szükséges, hogy alkalmazzák, és az alkalmazás menetében kell tisztázni azokat a feltételeket, többek között azért illenék a Balatonnál - pardon, nem feltétlenül, az majdnem rossz példa akart lenni, de teljesen mindegy -, Magyarországon magyarul tudó embernek illik halászati őrnek lenni. Másként hogyan hívja föl a figyelmet arra, hogy kedves sporttárs, kedves halász barátom, mutasd az engedélyeidet, lássuk, mit fogtál, bejegyezted-e a fogási naplóba, és a többi, és a többi?
Ennél kellemetlenebb azonban az, hogy miközben saját elhatározású módosító javaslatok is vannak ebben a törvényjavaslatban, olyan fontos kérdést nem kezel ez a törvény, hogy például az orvhalászathoz, illetőleg orvhorgászathoz használatos eszközöket, az elkövetés eszközét vissza lehessen tartani, mert ma az a helyzet, hogy a visszakapott eszközzel, nem is túl nagy büntetés mellett, másnap ennek a tízszeresét orvhalászat vagy orvhorgászat útján kiveszi a vízből, és azt gondolom, hogy ez egyikünk számára sem kívánatos.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi