DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, elviekben nincs nagy különbség köztünk, hogy kötelező tagság kell vagy sem, azt gondolom, itt a kérdés másképp merül fel. Az a nagy kérdés - és azt gondolom, aki vadászik, ezt nagyon jól tudja -, hogy vajon a vadgazdálkodást hogyan lehet megoldani, ha nincs egy olyan szervezet, amelyik az elvszerű vadgazdálkodással, illetve a halgazdálkodással foglalkozik. Tehát nincs itt baj, ha nincs kötelező tagság, csak akkor ki kell találni azt, hogy a vízben a hallal, illetve a mezőn és az erdőn a vaddal mi történjen, hogy végül is azok ne tűnjenek el.
Az viszont számomra pozitívum és pozitívnak értékelem, hogy Orosz képviselő úr is hasonlóképpen vélekedett, és remélem, hogy a szocialista frakció is hasonlóképpen vélekedik majd, hogy az eredeti szabályozás jó, és gyakorlatilag a horgászok tehetik azt, amit tettek eddig.
Az viszont egy nagy kérdés, amit ő is fölvetett, és akkor ezen lehet egy picit továbbmenni, én is így látom, hogy nagyon nagy gond az orvhalászás, orvhorgászat, orvhalászat, és kimondottan a tiltott eszközökkel - mondjuk ki, itt az elektromos halászatról van szó, ami a Szigetközben nem is olyan régen előfordult, elvették az eszközöket, majd aztán nem tudtak vele mit kezdeni. Azt hiszem, itt lehet, hogy egy hatósági láncszem hiányzik, ez a hatósági láncszem pedig az, hogy adott esetben a tulajdonos, vagy aki jogosult arra, hogy adott esetben halásszon, annak a megfelelő ellenőrzése is megtörténjen.
Azt gondolom, nem tartható, ami a Szigetközben tapasztalható, hogy a hal egyre fogy, és valóban lassan eljutunk odáig, hogy ebihalat lehet fogni, ezért az orvhalászatnak, a tiltott eszközökkel való halászásnak, horgászásnak a megtiltása mindenféleképpen célszerű lenne. Itt aztán felmerül az a kérdés, hogy vajon EU-jogharmonizációra hivatkozva ezt a pontot miért nem próbáltuk meg betenni, miért nem próbáljuk meg betenni esetleg még most. Tudom, hogy nincs megnyitva az a szakasz, ahova be lehetne tenni, de az előterjesztőt tisztelettel kérem, hogy ennek a lehetőségét és módját adja meg, mert azt gondolom, hogy szükség van rá.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi