KOZMA PÉTER

Full text search

KOZMA PÉTER
KOZMA PÉTER (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az október 13-i ülésen kérdést intéztem önhöz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földművelésügyi Hivatal vezetőjének eljárását illetően, melyben kifogásoltam, hogy az egyes agrárfejlesztési támogatások folyósításához szükséges egyik - ügyvéd által is ellenjegyzett - okirat elkészítéséhez a hivatal ügyvédet, díjszabást is megnevezett.
(16.30)
Ez az eljárás megítélésem szerint sértette a szabad ügyvédválasztás jogát, valamint azt a jogszabályi előírást, amely szerint a munkadíj szabad megállapodás tárgya. Válaszában a miniszter úr egy szakmai tájékoztatóra hivatkozott, amelyben az ülésen elhangzottak szerint az áll, hogy a támogatott által szabadon megválasztott ügyvéd - itt az ügyvéd meg van nevezve - által elkészített okiratot fogad el a hivatal.
Számomra úgy tűnik azonban, hogy nem ugyanazt az iratot ismeri a miniszter úr, mint amit én. A birtokomban lévő értesítésben, amelyre az előző kérdésemet is alapoztam, szó sincs ügyvéd szabad megválasztásáról, az kifejezetten és kizárólag egy ügyvédi irodát jelöl meg, amely mondat így hangzik: a jelzálogszerződés ügyvédi ellenjegyzését szervezett formában - és itt meg van jelölve az ügyvéd - végzi.
Tisztelt Miniszter Úr! Korábbi kérdésem változatlan fenntartása mellett kérdezem önt, valójában milyen tájékoztatást kaptak a támogatást elnyerő pályázók. Elképzelhető-e az, hogy az ügyfelek nem egyformán azonos feltételekről kaptak tájékoztatást? Végezetül egyetért-e velem abban, hogy az FM-hivatal vezetője törvénytelenül járt el, eljárása a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel ellentétes? Kezdeményez-e ön ezek után felelősségre vonást?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi