SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Képviselő Úr! Először is érdemesnek tartom önt tájékoztatni a tényekről, amelyeknek ismeretében talán több, minősítésektől, ítélkezéstől mentesebb interpellációt lesz módja a jövőben benyújtani.
Kovács Kálmán informatikai miniszter úr nem a demecseri polgármesteri választás idején ragadott telefont, hanem az e-Magyarország ifjúsági program - amely kormányzati program - keretében járt Demecserben. (Derültség a Fidesz padsoraiból. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Ja, az más!) Ez a program az Informatikai és Hírközlési Minisztérium programja, és az egyik legfőbb törekvése, hogy felkészítse a társadalmat az új eszközrendszer, az informatika és a világháló mindennapi alkalmazására (Folyamatos zaj a Fidesz padsoraiból. - Gyürk András: Magad sem hiszed!) az oktatás, egészségügy, közlekedés, szolgáltatások és a közigazgatás, vagyis az élet számos területén.
Az IHM 2003 nyarán informatikai táborokat szervezett középiskolás diákok számára a Puskás Tivadar Alapítvánnyal közösen Baján, Debrecenben, Kismaros-Verőcén, Doboz-Szanazugon, Szolnokon és Keszthelyen. A szaktárca által támogatott program céljai: az információs társadalom nyújtotta lehetőségek megismertetése, számítástechnikai ismeretek fejlesztése, hatékony internethasználat elsajátítása, együttműködési készség erősítése. A minisztérium az e-Magyarország ifjúsági program keretében 2003 decemberéig további ilyen napokat szervez Jánoshalmán, Nagykanizsán, Szarvason és Kisújszálláson. (Nagy zaj. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.) A tárca - lehet, hogy ott is lesznek ilyen választások - az e-Magyarország napok keretében húsz multimédiás gépet szállít a rendezvények helyszínére, amelyen az érdeklődők internetezhetnek. A rendezvények helyszínei általában iskolák, képviselő úr, hiszen a diákok, gyerekek, akiket az internetezés lehetőségével meg lehet ismertetni, elsősorban iskolákban találhatók.
(14.50)
A rendezvények 12 órakor nyitnak, 22 órakor zárnak. Ez alatt az időszak alatt a diákok ismerkedhetnek az internet nyújtotta lehetőségekkel, levelezhetnek, programokat tölthetnek le. Így történt ez Demecseren is a helyi iskolában, amely rendezvényen Kiss Gyula polgármesterjelölt is részt vett, lévén a részközi iskolaszövetség vezetője, egyébként a 16 kilométerre távolabb fekvő besztereci iskola igazgatója. (Folyamatos közbeszólások a Fidesz soraiból.) Ezen a rendezvényen a meghívott előadók mellett a minisztérium vezetői és szakértői is előadóként részt vettek. Ezután az iskolából a miniszter úr átment a helyi művelődési házba, és ott is az e-Magyarország-programról tartott fórumot.
A rendezvény tehát nem politikai nagygyűlés volt, hanem egy kormányzati rendezvény, szemben az egy héttel később, szintén a demecseri iskolában szervezett kampányzáró nagygyűléssel, amelyet Orbán Viktor tartott. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Kérem a válaszom elfogadását. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi