ÚJHELYI ISTVÁN

Full text search

ÚJHELYI ISTVÁN
ÚJHELYI ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Vajmi kevés köze volt az előbb az ön által elmondottaknak ahhoz, ami tulajdonképpen a mostani parlamenti vita és szavazás témája. Mégis meg kell hogy kérdezzem öntől és önöktől - használva az ön által elmondott szavakat -, vajon nem az-e a baja a Fidesz padsoraiban ülő képviselőtársainknak - használom a szavakat -, hogy fölszámoltuk azt az állapotot, ami a Magyar Televízióban az önök kormányzása alatt, mindenki által köztudottan évekig uralkodott. (Nagy zaj az ellenzéki oldalon. - Egy hang a Fidesz soraiból: Na ne nevettesd ki magad! - Az elnök csenget.) Vajon nem az-e a baja Szalai Annamária képviselő asszonynak, hogy azt a függőségi viszonyt, amit sikerült az Orbán-kormány alatt a Magyar Televízióval és a többi közszolgálati médiummal kialakítania a Fidesz-Magyar Polgári Pártnak, a mostani parlament fölszámolta, többek között azzal, hogy kiegészítette a kuratóriumokat, és hogy ma már nem csonka kuratóriumok irányítják azt az intézményt? S vajon nem az-e a baja Szalai Annamáriának, hogy nem lojális ma már a magyar közszolgálati televízió önökhöz, a Magyar Polgári Szövetséghez?
Azt hiszem, hogy mindaz, amit ön felszólalásának a második részében elmondott, ami a Magyar Televízió, illetve az új kuratórium elmúlt néhány hónapos ténykedését jellemzi, az akár dicséretnek is vehető, a kuratórium dicséretének, hiszen több száz millió forintot spóroltak meg azokból a szerződésekből, amelyeket meglehetősen kérdéses módon kötött meg a Televízió régi menedzsmentje és hagyott jóvá az annak idején önök által megválasztott csonka kuratórium.
S bizony az elmúlt időszak ténykedéseihez tartozik az is, hogy abban az esetben, ha hibás döntések születnek a Magyar Televízióban, a jelenlegi kuratórium hajlandó ennek a konzekvenciáit a menedzsmentre nézve levonni. Ez az a 8:0, ami a múlt héten kialakult a kuratóriumban az MDF-es, az SZDSZ-es és az MSZP-s kurátorok közös szavazatával, ami a Magyar Televízióban uralkodó viszonyok rendbetételét jelenti. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi