FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Köszönöm a szót. Igen tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökéhez intézett átiratában indítványozta Fehérvári Tamás országgyűlési képviselő úr mentelmi jogának felfüggesztését sajtórendészeti vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A mentelmi bizottság az ügyet 2003. november 11-i ülésén tárgyalta, és hatáskör hiányában nem vizsgálta a tényállást, valamint az abban megjelölt megalapozott gyanú bizonyítékait. Bizottságunk a közvádas ügyekben szinte kivétel nélkül mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolja, mivel ez szolgálja az Országgyűlés tekintélyének megóvását, és az érintett képviselő érdeke is egyértelműen azt kívánja, hogy a gyanú megalapozottsága vagy alaptalansága az erre hivatott igazságszolgáltatási szervek előtti eljárásban tisztázódjék.
Mindezek alapján az Országgyűlés mentelmi bizottsága egyhangú szavazattal azt javasolja a tisztelt Háznak, hogy Fehérvári Tamás képviselő úr mentelmi jogát az adott ügyben függessze fel.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi