KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az új szövetkezetekről szóló törvény a szövetkezeti érdekképviseletek konszenzusát, támogatását bírja. Bár rendkívül kis terjedelmű módosításról van szó, mégis úgy gondolom, hogy igen jelentős kérdésekről szól. A vita, ami a törvény módosításáról szólt, megerősítette a kormányt abban, hogy szükség volt erre a változtatásra, hiszen ezáltal három nagyon lényeges dolog módosul a mostani szabályozásban.
Az egyik, hogy a jövőben ismét megilleti a szövetkezeti érdekképviseletet a széles körű véleményalkotási jog a szövetkezeti, szövetkezési kérdésekben. Lényegében tehát a szövetkezeti érdekképviseletek a társadalmi párbeszéd intézményeiben egy stabil és erősödő helyet kapnak. Másodsorban, megszűnik a méltánytalan és jogbizonytalanságot teremtő állapot, amely az új szövetkezetekről szóló törvény 2001. január 1-jei hatálybalépését követően alakult ki, amely ellehetetlenítette a régi szövetkezeti törvény szabályai szerint alakult és ma még működő szövetkezeteket. Harmadrészt, ez a mostani módosítás garanciákat ad arra nézve, hogy a törvényjavaslat kihirdetését követő második év végéig, tehát 2005. december 31-éig új törvényt kell alkotni az egységes szövetkezeti szabályozás érdekében.
Nos, a vita során világossá vált, hogy az ellenzék, illetve az ellenzék egy része ezzel nem ért egyet. A törvényjavaslathoz benyújtott összesen négy ellenzéki módosító indítvány is erről tanúskodik.
Tisztelt Országgyűlés! Befejezésül köszönöm mindazoknak a képviselőknek a javaslatait, vitában elmondott véleményét, akik itt a plenáris ülésen is támogatták ezt a mostani törvénymódosítást, támogatták a kormány javaslatait. Kérem a tisztelt Házat, hogy a kormány által beterjesztett formában, módosítások nélkül fogadja el a törvényjavaslatot.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket és türelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi