CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Tárcánk fontos feladata, hogy a magyar állampolgárok európai uniós munkavállalását megkönnyítse, ennek érdekében az üres európai állások adatbázisához, az EURES-hez való csatlakozást 2004-ben zökkenőmentesen lebonyolítsa.
Azokkal az országokkal, amelyek - mint Ausztria és Németország - átmeneti korlátozást kívánnak alkalmazni a munkaerő szabad mozgása tekintetében, tárcánk kezdeményezni fogja a megkötött foglalkoztatási egyezmények felülvizsgálatát. Ennek során a korlátozó szabályok enyhítését kezdeményezzük a magyar munkavállalók külföldi munkalehetőségének könnyítése érdekében.
A Foglalkoztatási Hivatalnál a munkavállalók uniós munkatapasztalat-szerzését azzal is elősegítik, hogy tájékoztatják az ügyfeleket a munkavállalási lehetőségekről, segítik őket a pályázatok megfelelő kitöltésében. Tíz, brüsszeli pályázat alapján kiválasztott EURES-tanácsadó magyarországi előképzése ez év októberében megtörtént, egyhetes alapképzésüket 2003 decemberétől 2004 áprilisáig tartják meg.
Különálló EURES-iroda nem lesz, a tanácsadók, illetve az általuk kiképzett EURES-asszisztensek tevékenysége a megyei, fővárosi munkaügyi központok, illetőleg a kirendeltségek munkájába illeszkedik majd.
A munkaügyi kirendeltségeken dolgozó ügyintézők első húszfős csoportjának szakmai felkészítése ez év októberében megtörtént, 2004. május 1-jéig minden kirendeltségen lesz egy, az EURES-sel kapcsolatos feladatok ellátására kiképzett asszisztens, ami országosan 173 főt jelent.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat központi álláshelybázisa a kirendeltségek tudomására jutó összes hirdethető magyar álláshelyet tartalmazza, amely jelenleg is elérhető az interneten keresztül. Terveink szerint 2004-ben megtörténik az üres álláshelyek és álláskeresők adatbázisának összekapcsolása az uniós adatbázissal.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi