KOVÁCS FERENC

Full text search

KOVÁCS FERENC
KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Úgy látszik, egy kicsit zsíros lehetett az a söjtöri ebéd, ha a kormány most oly buzgón mossa a kezeit. Az embereknek azonban azt már nehéz megérteniük, hogy Gál J. Zoltán miért tagadta le, és miért hamisította meg többször is a nagy nyilvánosság előtt a Söjtörön történteket. Nehéz megérteni, hogy a 80, maximum 100 fő elhelyezésére alkalmas helyszínre és nagyjából ennyi meghívott vendégre miért rendeltek 300 adag ételt. Vagy csak ezzel a csalafintasággal lehetett a 22 050 forintba került ételsort ócsítani? Gondolják meg, ha 3000 főre számlázna a szolgáltató, akkor még igaz is lehetne Gál J. Zoltán 735 forintos blöffje is.
Nehéz megérteni azt is, hogy miért nem egy közeli étteremből rendelték az ételeket. Persze, a választás nem volt véletlen. A Mágnáskert vendéglő már a nevében is tükrözi a pénztőke és a milliárdosok kormányának finom stílusérzékét. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!)
A Söjtör környékén élő emberek tudják azt is, hogy Deák Ferencről az őt tisztelő vendéglősök ételeket is neveztek el. És ha lehetősége lett volna egy közeli, Zala megyei vendéglősnek, hogy köztársaságunk kormányának ünnepi menüsort állítson össze, biztosan a Deák Ferencről elnevezett csirkecombot és a Deák-tortát is elkészítette volna.
Nehéz szó nélkül elmenni amellett is, hogy mi szükség volt Kovács László képmutató akciójára. Engedjék meg, hogy szó szerint idézzem a Népszabadságot: “Kovács pártelnök pedig megpróbálta megdönteni a demagógia, az ostobaság, a cinizmus és a dilettantizmus négytusa-világrekordját - sikerrel. Kovács László a Mágnáskertből rendelt és elfogyasztott ebéd után erkölcsileg is szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, miszerint a kormány oly puritán, hogy az elköltött fejedelmi lakoma helyett egy pár virslivel is beérte volna.”
Tisztelt Miniszter Úr! Érdeklődéssel várom a válaszát kérdéseimre. Mely cégeket kérték fel a söjtöri kormányülés vendéglátására, kik adtak ajánlatot rá? Ezen cégeket ki és milyen feltételrendszer alapján választotta ki? A Mágnáskert ajánlata mennyivel volt kedvezőbb a többiekénél? Miért kellett a 80, maximum 100 személy részére 300 adag ételt rendelni?
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi