ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatok jelentős hányadát a bizottságok nem támogatják. (Folyamatos zaj. - Csenget.) A szavazási eljárás meggyorsítása érdekében ezért csak akkor fogom ismertetni a bizottsági állásfoglalásokat, ha valamelyik bizottság az indítványt mégis támogatja. Megkérdezem, látja-e ennek valaki akadályát. (Nincs jelzés.) Nem látja.
Tisztelt Országgyűlés! Most először az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határozunk, azok kivételével, amelyeknek külön szavazását kérték a különböző frakciók.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a tájékoztatóban felsorolt, a frakciók számára előzetesen kiadott, az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokat, azok kivételével, amelyekről a frakciók külön szavazást kértek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 184 igen szavazattal, 97 nem ellenében elfogadta a javaslatokat.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk emelkedő számsorrendben… (Zaj.) Egy kicsit csendesebben kérem a szavazáson való részvételt! Akinek nem működik a gépe, kérem, kézfelemeléssel jelezze; a kártyáját dugja be mindenki.
(9.10)
Legyenek szívesek a jegyzők figyelni, hogy kinek nem működik a gépe, és azt jelezzék.
A Fidesz-frakció szavazást kért a költségvetési bizottságnak a 24/2., 56/3., 388/1. és 393/1. számú módosító javaslatairól. A frakciók által kikért módosító javaslatok lényegét ismertetem, amikor ezek végére értünk, utána már csak a számot, tehát a jelentésben szereplő számot fogom ismertetni. Ennek a javaslatnak a lényege: az egyházak alapintézmény-támogatása az szja 1 százalékos közvetlen állampolgári rendelkezések 0,9 százaléka legyen, ne pedig 0,8 százaléka. Ezzel a javaslattal ellentétes Varga Mihály, Harrach Péter és Semjén Zsolt javaslata a 24/1. pontban, amelynek lényege: az egyházak támogatásának alapjai a legutóbbi népszámlálás vallási hovatartozásra vonatkozó adatai legyenek.
Először ez utóbbiról, tehát a 24/1. pontról határozunk. A javaslatot sem az előterjesztő, sem a bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 120 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította a javaslatot.
Most a költségvetési bizottság 24/2., 56/3., 388/1. és 393/1. számú javaslatáról határozunk. Az előterjesztő támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 189 igen szavazattal, 127 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.
A Fidesz-frakció külön szavazást kért a Jauernik István és Szabó Lajos által benyújtott 97., 98., 119., 120., 122., 2490. számú pontokról. Lényegük: a bíróságok fejezet és az ügyészségek fejezet előirányzatainak csökkentése mellett a lakástámogatások előirányzatának növelését javasolják. Az előterjesztő támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 128 nem ellenében elfogadta a javaslatot.
A Fidesz-frakció külön szavazást kért az egészségügyi bizottságnak az 56/2., 67/1., 67/4. és 67/5. számú pontjairól. Lényege: a módosítás megteremti az alapját a 2004. november 1-jétől esedékes özvegyinyugdíj-emelésnek. Az előterjesztő támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 316 igen szavazattal, 2 nem ellenében elfogadta a javaslatot.
Most az önkormányzati többletfinanszírozást kezdeményező csomagokról döntünk: az egyiket Varga Mihály és képviselőtársai, a másikat a költségvetési bizottság nyújtotta be. (Folyamatos zaj.)
Most Varga Mihály és mások javaslatáról szavazunk, amit a kormány és a bizottságok nem támogatnak. Kérem a jegyzőt, ismertesse ezeket a pontokat.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi