DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Nem az a baj, képviselőtársam, hogy ellentétes a véleménye - az érdek ellentétes. A szabadidősport másban érdekelt, mint az olimpiai mozgalom.
A Fonesz, a fogyatékosok országos szövetségének sportszövetsége másban érdekelt, mint a szabadidő, mint az olimpiai mozgalom és sorolhatnám tovább. Persze, a sportszakemberek leülnek, és döntünk, csak kevés a pénz - mindig kevés a pénz, ki van vérezve a magyar sport. Ki vannak vérezve a létesítmények, le vannak robbanva. Itt mindenki azért küzd, hogy ha már ott vagyok, próbáljak többet elhozni. Ennek például nagyon jó példája a Nemzeti Sportszövetségen belüli ellentét az olimpiai sportágak és a nem olimpiai sportágak között.
Én konkrét példák alapján alakítom ki a véleményemet, én nem felnéztem, és azt mondtam, hogy most politikailag hozzászólok. Látszik, hogy nagyon kemény ellentét van. Ezért lenne jó kettéválasztani az olimpiai sportágakat: tartozzanak a MOB-hoz, ez lett volna a törvénynek egy jó stratégiai húzása; és a nem olimpiai sportágakat, hogy egyértelműen tartozzanak a Nemzeti Sportszövetséghez. És ez az ellentét egy pillanat alatt megszűnik, és egészen más optikával tudjuk a dolgot kezelni.
Arató képviselőtársamnak azt tudom mondani, picit úgy érzem, hogy ebbe a nemzeti sporttanácsba bedobja a gyeplőt a miniszter. Pont ebből a tapasztalatból és példából okulva, ha már van arra példa, hogy nem tudnak az olimpiai sportágak és a nem olimpiai sportágak bizonyos tekintetben megegyezni, akkor ezt a húrt ne feszítsük, hanem válasszuk ketté, és mondjuk meg azt, hogy az olimpiai mozgalom ezért fontos, ilyen formában kell finanszírozni, hosszú távon adja meg az eredményesség biztonságát; a nem olimpiai sportágak szintén fontosak, ilyen formában kell finanszírozni, az pedig egy másik területen képviselje a magyar nemzeti érdekeket, és sorolhatnám tovább. És egészen másról szól a szabadidősport, másról szól a diáksport, és másról szól a fogyatékosok sportja. De egyszer már ezen kellene túljutnunk, hogy azt igazoljuk, hogy ez nagyon jó döntés, hogy bedobjuk a gyeplőt, és aztán döntsetek arról a pénzről, mert azt akkor mindenki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) látja. Csakhogy annak semmilyen tekintetben nem lesz jó vége!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi