DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Önök lassan hagyományt teremtenek abban, hogy olyasmiért ünneplik magukat, ami egyébként a kötelezettségük. Az elmúlt hónapokban se szeri, se száma nem volt a megnyilatkozásoknak. Érdekképviseletek, szakszervezeti vezetők, munkáltatói vezetők nehezményezték, hogy a kormány nem tárgyal velük, nem közlik az álláspontjaikat, kormányzati döntések után sajtóból értesülnek az álláspontokról. Ehhez képest tehát, hogy végül is betartják a társadalmi párbeszéd egyeztetésre vonatkozó szabályait, örömnek tekinthetjük és üdvözölhetjük, hogy végül is leültek a tárgyalóasztalhoz, és születtek megállapodások.
Ami a megállapodás tartalmát illeti, megértem, hogy a kormány elégedett, hiszen valójában az érdekképviseletek által képviselt dolgozók nem kaptak a megállapodással szinte semmit. Azt, ami a minimálbér emelését jelenti, azt, ami a bérajánlásban megjelenik, gyakorlatilag elviszi az infláció, amit nem visz el az infláció, azt elviszi az összességében egy-másfél százalékos adóteher-emelés. Önök tehát elérték azt, hogy végül a tárgyalás látszatának megmentése érdekében az érdekképviseletek beadják a derekukat, és tudomásul vegyék a kormány költségvetésben megjelenő diktátumát.
Különösen jellemző, hogy a megállapodást most a miniszter úr üdvözölte, miközben - ezt már a mai Népszabadságban olvashatjuk - van olyan érdekképviselet, méghozzá jelentős érdekképviselet a köztisztviselők körében, amely további megállapodásokat akar; új megállapodásokat akar a közszféra béreire vonatkozóan, és tárgyalásokat végre azokról az elbocsátásokról, melyekről az érdekképviselet vezetői az újságokból értesültek, és becslések szerint 50 ezer embernek, köztisztviselőnek és családjának a munkája, a megélhetése, a mindennapi kenyere forog veszélyben.
Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi