FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Érdekes dolog ez, hiszen, úgy gondolom, egy nehéz költségvetési év előtt állunk, és amikor ebben a helyzetben az érdekegyeztetés legfontosabb fórumán létrejön egy megállapodás, akkor itt ellenzéki képviselőtársaimtól azt hallom, hogy igen, szép-szép ez a megállapodás, de még azért ilyen és olyan hátrányok érik a munkavállalókat.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném elmondani a Szocialista Párt parlamenti frakciója nevében, hogy a diktátumok és a diktátorok ideje lejárt. Úgy gondoljuk, hogy érdemi érdekegyeztetésre van szükség a szociális partnerekkel, és számunkra igen nagy öröm az, hogy ez a megállapodás megszülethetett. Nem volt könnyű, hiszen tudjuk jól, hogy a szakszervezetek magasabb bért, a munkaadók kisebb terheket kívántak. Ugyanakkor létrejött ez a megállapodás, és ezt nem szabad elbagatellizálni.
Mi nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy 53 ezer forint lesz a jövő évtől a minimálbér, és garanciát vállalunk arra is, hogy ez a minimálbér egy meghatározott kör számára továbbra is adómentes maradjon. Ugyanilyen fontosnak tartjuk azt, hogy 7-8 százalékos bruttó keresetnövekedésre lesz mód - úgy gondolom, hogy ez ebben a helyzetben tisztességes és korrekt megállapodás, tisztelet érte a tárgyaló feleknek.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Az, hogy az adómentes étkezési hozzájárulás hideg étkeztetés esetén havi 3500 forintra, meleg étkeztetés esetén pedig havi 6000 forintra emelkedik, úgy gondolom, a bérből és fizetésből élők számára igen fontos előrelépést jelent.
Végezetül, szeretném azt elmondani a képviselőtársaimnak, hogy a Magyar Szocialista Párt továbbra is elkötelezett (Az elnök jelzi az idő leteltét.) az érdemi érdekegyeztetés és a szociális partnerekkel való teljes körű párbeszéd iránt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi