DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Wiener György Képviselő Úr! Pontosan felolvasta az alkotmányügyi bizottság ülésén tett elnöki nyilatkozatot, csak azt felejtette el, hogy azt az ígéretet, amit ott Vastagh Pál megfogalmazott, a Ház előtt teljesítette, és az általános vitában - mint a Szocialista Párt alkotmánymódosításról szóló vezérszónoka - mondta el azokat, amikre én az előbb hivatkoztam.
Az alkotmányügyi bizottság ülésén tett nyilatkozatban ígéretet tett arra, hogy majd a Ház előtti általános vitában részben a hatalmi ágakkal kapcsolatos kérdéskörrel, részben pedig a jogegységi döntéssel kapcsolatos álláspontját kifejti. De ennek azért nincsen különösebb jelentősége, mert sem a Fidesz, sem a Magyar Demokrata Fórum nem Vastagh Pál elnök úr ígérete mögé szeretne bújni, és ezzel alátámasztani a maga igazát, hanem ahogy Salamon képviselő úr is elmondta, ezen szakmai érvek alapján helyezkedett arra az álláspontra a Fidesz képviselőcsoportja, hogy ezt a jogegységi döntési hatáskört nem adja meg az Alkotmánybíróságnak.
Mi csupán abban az ügyben érdeklődtünk, hogy ez az álláspont csak nálunk egyértelmű-e, vagy van-e ilyen a Szocialista Párton belül is. A képviselő úr úgy nyilatkozott, hogy nincsen, úgyhogy nem szeretném, ha Vastagh elnök úr nyilatkozatát kellene tovább boncolgatni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi